Login vergeten?

XML upload

Niet handmatig, maar automatisch advertentie plaatsen

Direct aanmelden

Als webshophouder verkoop je natuurlijk heel veel producten in je online winkel en deze producten wil je ook op verkoopsites als Marktplaats zetten. Het is bijna ondoenlijk om van al je producten handmatig een advertentie te maken en te plaatsen. Handiger voor jou is, om van al je producten een XML bestand te (laten) maken. Deze kun je vervolgens bij ons automatisch uploaden. Dit is een XML upload. Dit scheelt je enorm veel tijd.

Wat is een XML upload?

Een XML upload is een functionaliteit waarmee je een (zelf)gebouwde XML feed in ons systeem kunt importeren. Hierdoor ontstaat een directe koppeling tussen jouw website en het systeem van AdvertentiePlanet.

Een XML feed is een manier om informatie die op jouw website staat beschikbaar te maken op andere websites zoals AdvertentiePlanet. Deze feed bestaat uit een HTML document. Dit document bevat alle info die samen bijvoorbeeld een advertentie of meerdere advertenties vormt. Het maken van een XML feed vergt veel technische kennis en moet goed opgebouwd zijn. Wij raden aan om een XML feed te laten bouwen
door een professional. Ook kun je gebruik maken van onze Scraper SERVICE.

 


Hoe werkt een XML upload?

Je kunt alleen gebruik maken van de XML upload wanneer je een Gold, Pro of TOP account hebt.

De opbouw van een XML feed is uniek bij AdvertentiePlanet. De XML feed dient te voldoen aan bepaalde regels/xsd. We hanteren deze regels, zodat we aan de kwaliteitseisen van onze partners voldoen en om te zorgen voor een kwalitatief goede feed en advertentie opbouw.

Hoe upload ik een XML-feed?